23 Kasım 2011 Çarşamba

Etimek Tatlısı Tarifi

etimek tatlısı tarifi

ETİMEK TATLISI TARİFİ
Etimek tatlisi  en sevilen tadı kadar yapımı da kolay tatlı tariflerinden birisidir.
Şimdi sizlere bu güzel etimek tatlı tarifinin nasıl yapıldığını anlatmadan önce yine bu tatlının oldukça leziz ve düşük kalorili olduğunu da belirtmek istiyorum.Hoş bir görünüm, hoş bir tat...
Neyse artık tatlımızın tarifine geçelim diyorum.




ETİMEK TATLISI TARİFİ MALZEMELERİ


12 tane yani bir düzine tuzsuz etimek


Etimek tatlısı şerbetimiz için de;

1,5 su bardağı şeker ve 2 su bardağı da su ihtiyacımız var.


ETİMEK TATLISI Muhallebimiz için de;

1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı un
En son olarak da 2 yemek kaşığı mısır nişastası gerekli.

ETİMEK TATLI TARİFLERİ Üzeri için ise;


1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
En son olarak da üzerini süslemeyebilmemiz için ceviz ya da antep fıstığı (isterseniz başka şeylerde kullanabilirsiniz.Örneğin tatlı jöleleri gibi)



ETİMEK TATLI TARİFİ Hazırlanışı


Etimek tatlısı tarifi için öncelikle yapmamız gerekenler iki su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra bir kaç dakika daha etimek tatlısı şerbetimizi kaynatıyoruz ve ocağın altını kapatıp 10 dk dinlendiriyoruz.Sonra ise etimek tatlısı şerbetini, bu işlemimizin hemen sonrasında bir borcam ya da benzeri bir kabımıza 12 adet etimeki diziyoruz.

Hazırlamış olduğumuz şerbetimizi de etimeklerin tamamına yayıyoruz ve sonrasında
bekletmeden muhallebi yapımına yani kremamıza geçiyoruz...
Bir litre sütün içerisine ( süt miktarı 750 de olabilir tepsinizin büyüklügüne göre uyarlayabilirsiniz) vanilya ile tereyağımız geriye kalan muhallebi malzemelerini ekliyoruz çırpıyoruz ve kaynayana kadar karıştırarak muhallebimizi hazırlıyoruz.tere yağımızı ve vanilyayıda kaynamaya başladıktan sonra ila ve ediyoru...
3 ile 5 dk daha karıştırıyoruz dinlenmek üzre 5-10 dk bir süre bekletiyoruz ve bunun da ardından etimek tatlısı yüzeyine muhallebimizi yani kremşantiyi güzelce yaymaya başlıyoruz...

Kremşantimizi de etimek tatlısının üzerine dökmeden önce hazırlayıp, dolabımıza koyuyoruz ve muhallebimizin de soğumasının ardından tamamen emin olduktan sonra en son işlem olarak krem şantiyi döküyoruz…
Süt ile hazırlamış olduğumuz krem şantimizi bunun ardından varsa streç film ile etimekli tatlımızı buzdolabına kaldırıyoruz ve ortalama 1 gün kadar dolapta bekletiyoruz.
Sonrasında ise üstünü istediğiniz şeylerle süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz...
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder